Silmälasit ja hammashoito

Silmälasit

Sairauskassa korvaa lääkärin tai optikon määräämistä silmälaseista, piilolinsseistä ja laserleikkauksesta korvataan 400€ joka toinen kalenterivuosi tai 800€ neljän vuoden välein kun jäsenyys on kestänyt vuoden.
Korvausta voit hakea saman kalenterivuoden aikana useammassa erässä.
Optikon näöntarkastus korvataan vain silmälasien oston yhteydessä.

Korvauksen hakeminen

Sairauskassasta saa maksusitoumuksen silmälasien ostoa varten tai voit toimittaa alkuperäisen ostokuitin silmälaseista (tarkista, että kuitissa on sinun nimesi)

Hammashoito

Sairauskassa korvaa hammashoitoa 400€/v, kun jäsenyys on kestänyt vuoden.
Korvaus sisältää kunnallisen hammaslääkärin ja suuhygienistin hoidot, yksityisen hammaslääkärin ja suuhygienistin hoidot, myös ei Kela-korvattavat hoidot, lukuun ottamatta esteettisiä hoitoja (esim. valkaisut).
Röntgen-tutkimukset korvataan tutkimuksena, ei hammashoidon etuudesta.
Hammashoidon korvausta voi myös käyttää purenta-, kuorsaus-, yö- ja uniapneakiskoista aiheutuviin kustannuksiin.

Korvauksen hakeminen

Sairauskassaan voi toimittaa laskun hammaslääkärin palkkiosta. Jos kustannuksista on jo vähennetty Kelan osuus, lasku riittää korvauksen hakemiseen. Jos olet jo maksanut laskun, toimita laskun liitteenä maksukuitti.
Jos kela-vähennystä ei kuitenkaan tehdä palveluntuottajan toimesta, toimita sairauskassaan selvitys hammaslääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkioista lomake, lasku sekä allekirjoitettu korvaushakemus. Jos olet maksanut laskun, toimita laskun liitteenä maksukuitti.