Erikoislääkärin palkkiot, tutkimukset ja hoito

Erikoislääkärin palkkiot

Sairauskassa korvaa 80% erikoislääkärinpalkkiosta, ei kuitenkaan erikoistuvan ja/tai yleislääketieteen erikoislääkärin palkkiota.

Sairauskassa korvaa 80% erikoislääkärin vastaanotolla tehtävistä toimenpiteistä, ei kuitenkaan leikkauksesta tai siihen verrattavasta toimenpiteestä perittyä palkkiota.

Pientoimenpiteisiin luetaan paikallispuudutuksessa tehdyt toimenpiteet esim. luomenpoistot, kynsien poistot, koepalojen ottaminen, kryohoidot (ihon jäädytyshoito).

Toimenpiteistä aiheutuneita laitosmaksuja ei korvata. Poikkeuksena tähystystutkimusten (skopioiden) laitosmaksut, joista korvataan 80%.

 

Tutkimukset

Sairauskassa korvaa 90% lääkärin määräämistä laboratoriotutkimuksista ja patologian alaan kuuluvista tutkimuksista sekä niihin liittyvästä näytteenotosta. Korvauksen enimmäismäärä on 3000 euroa kalenterivuodessa vakuutettua kohti.

Sairauskassa korvaa 90% lääkärin määräämistä radiologisista tutkimuksista, ei kuitenkaan tutkimuksen yhteydessä tehtäviä muita toimenpiteitä. Korvauksen enimmäismäärä on 3000 euroa kalenterivuodessa jäsentä kohti.

Toimistomaksuja, e-reseptimaksuja tai kantamaksuja ei korvata

Laboratoriokokeita voidaan ottaa myös Fimlab laboratorioissa, vaikka yksityinen lääkäri olisi kirjoittanut lähetteen kokeisiin.

Tulokset yksityinen lääkäri näkee kanta palvelusta, kun olet antanut lääkärille luvan katsomiseen.

Fimlab:in toimipisteitä on useita Pirkanmaalla, jotka löytyy osoitteesta www.fimlab.fi

Jos haluat käydä verikokeissa Fimlab:in toimipisteissä toimi näin;

  1. Pyydä lääkäriltä lähete verikokeisiin paperisena itsellesi
  2. Varaa aika fimlab.fi sivujen kautta ja ota mukaan lähete
  3. Ota lähete käynnin jälkeen itsellesi tai pyydä siitä kopio itsellesi
  4. Kun lasku tulee verikokeista kotiin, maksa se ja toimita sairauskassaan lasku ja lääkärin lähete joko sähköisen asioinnin kautta (ohjeet löytyy kassan nettisivuilta) tai sairauskassan ulko-ovessa olevaan postilaatikkoon

Korvauksen hakeminen

Sairauskassalla on sopimuspaikkoja, joissa esittämällä kela-kortin (jossa on kassan numero 32503) saa suoraan korvauksen. Omavastuuosuus maksetaan käynnin jälkeen lääkärikeskuksen kassalla.

Jos asioit lääkärikeskuksessa, jossa ei ole sopimusta -> palkkio maksetaan ensin itse ja toimitetaan lasku, kuitti ja lääkärin lähete sairauskassaan. Kelavähennyksen voi tehdä palveluntuottaja. Korvauksen hakuaika on 6kk maksun suorittamisesta.

Sopimuspaikat

Sairauskassa on tehnyt laskutussopimuksen palveluntuottajien kanssa, joissa asioidessa sinun ei tarvitse maksaa kuin omavastuuosuus esittämällä kelakortin.

Pihlajalinna Koskiklinikka

  • Erikoislääkärinpalkkiot, laboratorio- ja röntgentutkimukset

Finla työterveys

  • Laboratorio- ja röntgentutkimukset

Cityterveys Synlab

  • Röntgentutkimukset

Mehiläinen (Pirkanmaan alue)

  • Erikoislääkärinpalkkiot, laboratorio- ja röntgentutkimukset