Erikoislääkärin palkkiot, tutkimukset ja hoito

Erikoislääkärin palkkiot

Sairauskassa korvaa erikoislääkärinpalkkion, ei kuitenkaan erikoistuvan ja/tai yleislääketieteen erikoislääkärin palkkiota, mikäli kyseessä on muun sairauden kuin hammassairauden parantamiseksi välttämätön hoito, ei kuitenkaan leikkauksesta tai siihen verrattavasta toimenpiteestä perittyä palkkiota

Tutkimukset

Sairauskassa korvaa lääkärin määräämät laboratoriotutkimukset ja patologian alaan kuuluvat tutkimukset sekä niihin liittyvä näytteenotto silloin, kun hoito on myös sairausvakuutuslain mukaan korvattavaa. Korvauksen enimmäismäärä on 3000 euroa kalenterivuodessa jäsentä kohti.

Sairauskassa korvaa lääkärin määräämät radiologiset tutkimukset silloin, kun hoito on myös sairausvakuutuslain mukaan korvattavaa, ei kuitenkaan tutkimuksen yhteydessä tehtäviä muita toimenpiteitä. Korvauksen enimmäismäärä on 3000 euroa kalenterivuodessa jäsentä kohti.

Toimistomaksuja, e-reseptimaksuja tai kantamaksuja ei korvata

Korvauksen hakeminen

Sairauskassalla on sopimuspaikkoja, joissa esittämällä kela-kortin (jossa on kassan numero 32503) saa suoraan korvauksen.

Jos asioit lääkärikeskuksessa, jossa ei ole sopimusta -> palkkio maksetaan ensin itse ja toimitetaan lasku ja kuitti sairauskassaan. Kelavähennyksen voi tehdä palveluntuottaja. Korvauksen hakuaika on 6kk maksun suorittamisesta.

Sopimuspaikat

Sairauskassa on tehnyt laskutussopimuksen palveluntuottajien kanssa, joissa asioidessa sinun ei tarvitse maksaa laskua itse esittämällä kelakortin.

Pihlajalinna Koskiklinikka

  • Erikoislääkärinpalkkiot, laboratorio- ja röntgentutkimukset

Finla työterveys

  • Laboratorio- ja röntgentutkimukset

Cityterveys Synlab

  • Röntgentutkimukset

Mehiläinen (Pirkanmaan alue)

  • Erikoislääkärinpalkkiot, laboratorio- ja röntgentutkimukset